Sette opp to skjermer med Thinkpad-dokkingstasjon

Bruken av doble skjermer med Thinkpad-dokkingstasjon er i ferd med å bli et populært oppsett for å øke effektiviteten i et arbeidsområde. Å sette opp to skjermer på en Thinkpad er ikke vanskelig, men det krever litt oppsett. I dette blogginnlegget vil jeg dele trinnene for å installere doble skjermer med Thinkpad-dokkingstasjon.

For det første må du vite hvilken type port du bruker. For å identifisere porttypen, fjern dokkingstasjonens plastdeksel og se om den har en DVI-port, en VGA-port eller begge deler. Begge typer porter kan støtte to skjermer &endash; men du trenger minst én kabel (DVI eller VGA, avhengig av type porter) per skjerm.

For det andre avhenger presisjonen til bildet på skjermen av kvaliteten på kablene du bruker. For best visuell ytelse anbefales det å bruke en høykvalitets DVI-kabel eller en DVI til VGA-adapter, i stedet for splittere eller tynnere kabler.

For det tredje, koble den første skjermen til Thinkpad med en kabel. Koble deretter den andre skjermen til Thinkpad med en andre kabel.

For det fjerde, sørg for at tilkoblingen er tett og sikker ved å bruke en liten mengde kraft under prosessen for å unngå løse tilkoblinger.

For det femte, når begge kablene er koblet til, trykker du på funksjonstasten som er knyttet til skjerm med to skjermer (vanligvis «F7», «F8» eller «F9»). Dette vil instruere dokkingstasjonen til å vise begge skjermene.

Til slutt, juster skjermoppløsningen &endash; Jeg velger vanligvis en lav oppløsning på 1280×1024 på hver av skjermene. Det er viktig å merke seg at sideforholdet til innholdet på skjermene dine kan endre seg når oppløsningen justeres.

Sette opp flere skjermer med Thinkpad-dokkingstasjon

Den gode nyheten er at å installere to skjermer med en Thinkpad er en enkel prosess og kan også gjøres med mer enn ett sett med skjermer. For å legge til tilbehør som en ekstern stasjonær harddisk, en USB-skriver eller en trådløs spillmus, legg til en annen USB-kabel fra Thinkpad-dokkingstasjonen til hvert ønsket tilbehør.

Det første trinnet er å velge og kjøpe dokken som er kompatibel med den bærbare datamaskinen. Det er viktig å velge riktig type dokkingstasjon, ellers vil ikke tilkoblingen fungere. Noen få museklikk kan avsløre hvilken type dokkingstasjon som er mest kompatibel med systemet ditt.

Når du har dokken, koble den til stikkontakten (om nødvendig). Denne prosessen er den samme enten det er en Thinkpad T-serie, X-serie eller en annen type bærbar PC. Koble deretter strømomformeren til dokken, og deretter den bærbare datamaskinen til dokken.

Når den bærbare datamaskinen er koblet til dokken, vil den gjenkjenne den ekstra maskinvaren, for eksempel en skjerm, og justere skjermen deretter. Dette gjøres automatisk. Etter noen få øyeblikk vil Thinkpad justere seg for å passe den skjermen du ønsker, for eksempel skjermen med to skjermer.

Sett deretter opp skjermene ved å gjenta samme prosess som ovenfor: Koble kablene til Thinkpad og skjermene, trykk på funksjonstasten for to skjermer, og juster deretter oppløsningen. Tilkoblingen skal nå være klar.

De fleste bærbare datamaskiner tilbyr visning på flere skjermer, slik at du kan utvide antallet skjermer til over to. For eksempel kan en bruker koble en enkelt HDMI-port til tre skjermer eller tre skjermkort, og den bærbare datamaskinen vil automatisk oppdage og justere seg selv til den nye konfigurasjonen.

Du må kanskje også justere skjerminnstillingene for å imøtekomme den ekstra skjermplassen. På en Thinkpad oppnås dette ved å velge alternativet Avanserte innstillinger i menyen Skjermegenskaper.

Koble til et tastatur og en mus med Thinkpad-dokkingstasjon

Et annet populært oppsett for de som bruker en Thinkpad-dokkingstasjon er å koble den til både tastatur og mus. Akkurat som å sette opp flere skjermer, er det en veldig enkel prosess. Alt som kreves er en USB-kabel for hver enhet.

Plugg USB-kabelen som kobles til tastaturet til en av USB-portene på dokken og gjenta denne prosessen for musen. Når kablene er koblet til, vil den bærbare datamaskinen oppdage tastaturet og musen og justere seg automatisk for å inkludere de nye inngangsenhetene.

Det andre alternativet for å koble til tastatur og mus er å bruke en trådløs tilkobling. Dette innebærer bruk av to transceivere (en for musen og en for tastaturet). Alle sendere må kobles til dokken og den bærbare datamaskinen vil automatisk oppdage de trådløse enhetene.

I tillegg til standard USB-porter har mange Thinkpad-dokkingstasjoner også Bluetooth-funksjoner. Dette er den foretrukne protokollen for trådløs tilkobling til eksterne enheter som tastaturer og mus. Bluetooth-tilkoblingen opphever bruken av transceivere.

Som du kan se, er det en enkel prosess å sette opp en Thinkpad-dokkingstasjon for to skjermer eller et tastatur og en mus. Alt som kreves er noen få USB-kabler og noen få klikk. Den bærbare datamaskinen vil gjøre resten.

Bruk av Thinkpad-dokkingstasjon for flere skjermer

En av de mest populære bruksområdene for en Thinkpad-dokkingstasjon er å sette opp flere skjermer. Dette oppsettet er designet for å øke mengden tilgjengelig skjermplass, slik at applikasjoner ser større ut, med mer plass til å spre vinduer. Det øker også produktiviteten ved å la brukeren ha flere oppgaver åpne samtidig.

For å sette opp flere skjermer, må man først finne de tilgjengelige portene på den bærbare datamaskinen. Dokken har vanligvis minst én DVI-port og én VGA-port. Avhengig av skjermen kan det hende du trenger enten en HDMI- eller DisplayPort-kabel.

Når kablene er tilkoblet, slå på skjermene og inngang Velg dokken som kilde. Avhengig av type skjerm, kan dette gjøres ved å trykke på en knapp på skjermen eller ved å koble skjermens inngangskilde med en fjernkontroll.

Etter å ha skrudd den bærbare datamaskinen på strøm, bør dokkingstasjonen oppdage de ekstra skjermene og justere seg selv automatisk. Avhengig av den bærbare datamaskinen, krever noen modeller at en F-tast trykkes inn for å «vekke» de ekstra skjermene.

Hvis skjermene ikke vises automatisk, kan brukeren gå inn i datamaskinens innstillingsområde og justere skjerminnstillingene manuelt. Dette gjøres ved å velge alternativet Advanced Display Settings, hvor brukeren har muligheten til å velge alternativene for oppløsning, lysstyrke og skalering.

Når skjermen er konfigurert, kontroller at skjermen fungerer som den skal. For å gjøre dette, lag et falskt dokument og endre størrelsen på det slik at det passer til hele skjermen. Dette vil tillate deg å verifisere at de flere skjermene fungerer som de skal.

Til slutt kan du dobbeltsjekke skjerminnstillingene ved å trykke på F8-tasten. Dette vil sørge for at skjerminnstillingene er riktige og at eventuelle skjermavvik blir rettet.

Installere programvare på Thinkpad dokkingstasjon

Installasjon og bruk av tilleggsprogramvare på en Thinkpad-dokkingstasjon gjøres gjennom den bærbare datamaskinens operativsystem, for eksempel Windows eller Mac OS. De fleste programvare vil kreve en installasjonsprosess, og når den er fullført, kan programvaren startes fra den bærbare datamaskinen. Noe programvare kan kreve ytterligere programvaredrivere eller oppdateringer for å sikre at programmet kjører riktig.

Programvare kan installeres direkte fra en plate eller lastes ned fra Internett. Når du laster ned, er det viktig å sjekke at nettstedet er lovlig og at programvaren er fri for skadelig programvare. Pass i tillegg på at nedlastingen ikke er ufullstendig på grunn av en treg eller ujevn tilkobling.

Når programvareinstallasjonen er fullført, kan applikasjonen startes fra den bærbare datamaskinen og justeres slik at den passer til Thinkpad-dokkingstasjonen. Dette gjøres vanligvis ved å åpne Innstillinger-menyen i applikasjonen og velge en visningsmodus som er kompatibel med den bærbare datamaskinens oppløsning.

En annen måte å justere programvarens oppløsning på er å åpne kontrollpanelet og velge skjermfanen. Derfra kan du velge oppløsning og fargedybde som er optimalisert for skjermen på Thinkpad-dokkingstasjonen.

Den samme metoden kan brukes til å koble til en Bluetooth-mus eller et tastatur. Musen og tastaturet kan pares direkte med den bærbare datamaskinen uten ekstra programvareinstallasjon. Den bærbare datamaskinen vil gjenkjenne periferiutstyret og justere innstillingene deretter.

Stephen Dority

Stephen K. Dority er en erfaren teknologiskribent med bakgrunn innen datateknikk og informasjonsteknologi. Han har skrevet om dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner i flere år, og gitt leserne den siste informasjonen om de nyeste dokkingstasjonsmodellene.

Leave a Comment